Mert a másik nagy szenvedélyem (a többi mellett) a receptgyűjtés, (ami a szakmámból is ered lévén cukrász vagyok) ezért rengeteg mennyiségű receptet képes vagyok átnyálazni amíg megtalálom a kedvemre valót és ha bevált további alakításra fogom,hogy ne legyen unalmas több verzió is készül, általában idényre alakítva.
Szóval jöjjenek a receptek:)
Az első a tejszínes-spenótos fusili amiről kép nem készült, de nagyon finom volt kis krémsajttal
tuningoltam, amit még a párom is megevett pedig ő nem egy spenót rajongó és akkor még finoman fogalmaztam :)
Desszertnek kókuszos szeletet készítettem a recept a Nosalty oldaláról van http://www.nosalty.hu/recept/kokuszos-szelet-0
én csak annyit változtattam a recepten, hogy nem tejszínes pudingot használtam, hanem vaníliásat,de így is nagyon finom lett és íme a kép, ilyen lett:
A második recept a tócsni, ami életem első próbálkozása volt és egész jól sikerült.
gondolom erről sokaknak sokféle receptje van így nem írom ide, de képet teszek róla:
A harmadik receptem májas-babos pie torta ami azért is nagyon tetszik mert sokféleképpen lehet variálni attól függően, hogy milyen alapanyagot sikerül otthon fel lelni.
Végül pedig jöjjön a fánk:
persze a képen csak egy töredék mennyiség látszik ennél jóval több készült.
Tócsni:
hozzávalók 2 főre
4 db nagyobb krumpli / kb. 40 dkg /
1 csokor petrezselyemzöld
1 közepes fej vöröshagyma
2 db tojás
4-6 evőkanálnyi liszt
1 tk pirosarany / el is hagyható
1 tksó
2 mk őrölt bors
2 ek olaj
kisütéshez
3 dl olaj
A nyers krumlit meghámozzuk és kislyukú reszelőn lereszeljük.
A hagymát apró kockákra vágjuk, 2 evőkanál olajon megdinszteljük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Az összes hozzávalót elkeverjük a reszelt krumplival, a liszt kivételével.
A lisztet kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg nokedlitészta sűrűségű nem lesz.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és kb. 2-2 evőkanálnyit teszünk a masszából az olajba, kissé ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Juj de örülök, hogy te is belefogtál! :-) Isten hozott a blogosok táborában! :-)
VálaszTörlésÉs egyből ilyen finomságokkal nyitni! :-O Nyami :-))) Nagyon guszták, szépek, és naaaaagyon kívánatosak!
A tócsniban mik a sötétbarna apróságok? Mi is nagyon szeretjük :-)
Kíváncsian várom a folytatást! ;-)
hát már régóta érik bennem, de majd meglátjuk meddig jutok :)
Törléspersze van még mit tanulnom a blogról, de remélem belejövök:)
petrezselyemzöld van a tócsniban, nálunk is kedvenc lett, hamar megvan, és elég laktató is :)
Én is üdvözöllek a bloggeren :) A tócsnirecept pont azért érdekes, mert mindenkinek mindenféle van, ha mindenki ugyanúgy csinálná, akkor nem kéne leírnod, de így idevele! :)
VálaszTörlésha már ilyen szépen kéred:)
VálaszTörlés