2015. február 3., kedd

Fánk a sütőből...

Ha már február és farsang akkor nálam is készül fánk. :)
Bár most nem a hagyományos változatot próbáltam ki, hanem az 
"amerikai"típusú sütőben készültet, egyszerű, gyors és finom is, bár nem olyan,
mint amit a boltban lehet kapni, de van több recept is ehhez a formához, így
lehet még kísérletezni.
Alap recept hozzávalói:
- 2 csésze liszt
- 1/2 csésze cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 tojás (felverve)
- 1/2 csésze tej
- 1 cs. vaníliáscukor
- 4 ek étolaj

Melegítsük fel a sütőt 160-165 fokra.A lisztet, a cukrot és s ütőport összekeverjük.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és csomómentesre keverjük. A fánksütőt kiolajozzuk 
és 2/3 részig töltjük a tésztával. 8 percig sütjük vagy amíg a teteje nyomásra
rugalmassá válik. Ha kihűt díszíthetjük,tölthetjük kedvünk szerint.
Ebből az adagból 12 nagy vagy 36 kisebb fánkot tudunk sütni.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése