2015. március 11., szerda

vajkaramella

Találtam egy remek vajkaramella receptet.Neki is kezdtem amikor a 
Ricsi elaludt, de ma valahogy nem akart rendesen aludni, így felébredt
mielőtt még kész lehettem volna, amivel nincs is semmi baj, kivéve,
ha nyűgösen ébred mint ma is, és olyankor nincs türelme kivárni amíg 
végzek, mert olyankor összebújunk egy kicsit mesét nézünk, és amikor 
kellően felébredt jöhet az udvaron játszás. Így történt, hogy a nagyon 
finom vajkaramellát nem sikerült kellő ideig főzni, így aztán nem 
keményedett meg rendesen. DE az íze nagyon fincsi. Szóval ez a 
projekt ismétlésre vár, mert kanalazva így is meg lehetett enni, de 
kockákra vágni semmiképp nem sikerült..
Szóval van úgy hogy egy cukrásznak se sikerül valami :)
Hozzávalók:
25 dkg kristálycukor
5 dl tej
4 dkg vaj
a cukrot a tejjel feltesszük egy lábosban alacsony hőfokon
főzni, néha megkeverjük. Ha elkezd forrni, folyamatosan keverjük.
Amikor aranybarna lesz és annyira sűrű, hogy 1-2 keverésnél látszik 
az edény alja,(nálam ez a rész hiányzott) akkor jó.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a hideg vajat, és folyamatosan keverjük, 
amíg teljesen egynemű lesz. Majd szilikonos sütőpapírra borítjuk,
elegyengetjük, majd ha kihűlt szeleteljük. 
Elkészítés 40-50 perc. Gasztro ajándéknak is kitűnő...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése