2013. június 26., szerda

cseresznye

Leszedtük a cseresznyét, egy része aszalódik, egy része már a 
fagyasztóban pihen,egy részéből pedig cseresznyés clafoutis-t sütöttem.
Ezt a receptet is a River Cottage minden napra c. könyvben találtam,
és azt nagyon sajnálom, hogy nem előbb jutottam ide. :(
Ugyanis ez egy nagyon egyszerű és gyors süti, de annál finomabb.
 Íme a recept:
Hozzávalók:
-500 g cseresznye
-50 g liszt
-csipetnyi só 
-100 g cukor
-3 tojás
-250 ml zsíros tej

Vékonyan vajazzunk ki egy 25 cm-es kerek sütőformát.Cseresznyét
szárazzuk le majd magostól szórjuk bele a sütőformába.
A lisztet és a sót szitáljuk egy tálba,keverjük hozzá a cukrot, majd 
keverjük bele a tojást.Fokozatosan keverjük el a lisztet,majd apránként
adjuk hozzá a tejet, hogy sima tésztát kapjunk.
Öntsük a tésztát a cseresznyére, és 180 fokos előmelegített sütőben
35-40 percig.
Hidegen melegen is nagyon finom. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése