Rólam tudni kell, nem vagyok valami nagy chips fogyasztó évente kb 2-3x
jut eszembe, hogy úúúgy megkívántam és ennék egy kis chipset, de ha jön
hozzánk valaki akkor se igen veszek, csak azért hogy legyen azért meg
pláne nem. Szóval ez a recept elég régóta kallódik a gépen,és csak most
jutottam oda hogy kipróbálja, bár most tudatosan készültem, hogy
a közeljövőben megcsinálom. Maga a recept nem igényel nagy tudást...
Hozzávalók:
- 4 burgonya
- 2 ek olaj
- 1/2 ek citromlé
- frissen őrölt színes bors
- só
200 fokosra melegítjük a sütőt. A meghámozott burgonyát uborkagyalun
leszeleteljük.(új burgonya esetén csak megsikáljuk és szeleteljük)Tálban
elkeverjük az olajjal, citromlével és a borssal. Szilikonos vagy sütőpapíros
tepsin szétterítjük, hogy ne fedjék egymást és megsózzuk.
kb 10-15 perc, de figyelni kell hamar megpirul, ha már ropogós,
hólyagosodik akkor jó.
Én csak fél adagot csináltam jó móka, és érdemes kipróbálni más, mint
a bolti, de nekünk ízlett, és szerintem az ízt tovább lehet variálni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése