2012. december 12., szerda

Gnocchi tökmártással

Nálunk  a gnocchi egy kedvenc étel, hisz jól variálható, hamar meg van és különben is
mondhatom, hogy olasz tészta mániásak vagyunk. Ezt a verziót most próbáltuk ki először
és nem is értem eddig miért nem találtam rá erre a receptre, ami szintén az itthoni könyvek
egyikéből van.
Hozzávalók 4 személyre:
-150 gr parmezán (én trappistával csináltam mert az volt itthon)
-500 gr sütőtök
-1 hagyma
-1 gerezd fokhagyma
-1/2 csokor petrezselyem
-2 ek. olaj
-1 ek margarin
-1 tk sáfrány
-200 ml zöldségleves
-150 gr sűrű tejszín
-2 ek narancslé
-só,őrölt bors
-500 gr gnocchi

A sajtot lereszeljük.A sütőtök magjait eltávolítjuk meghámozzuk és húsát kis kockákra
vágjuk.A hagymát,fokhagymát megtisztítjuk, petrezselymet megmossuk és finomra 
aprítjuk.A olajat és a vajat felforrósítjuk.A sáfrányt ujjunkkal szétmorzsoljuk, beletesszük
az olajba a hagymákkal és a tökkel együtt, átpirítjuk.Hozzákeverjük a petrezselyem felét.
Felváltva öntjük hozzá a levest és a tejszínt,és nagy lángon, kevergetve sűrűre főzzük.
Narancslével, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a maradék petrezselymet.
Közben bő sós vízben megfőzzük a gnocchit.Leszűrjük és összekeverjük a szósszal és
a sajt 1/3-ával.A maradék sajtot mellé tálaljuk.
Jó étvágyat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése