2012. február 10., péntek

Francia hagymaleves és grízes tészta

A mai menü francia hagymaleves és grízes tészta, finom házi lekvárral. :)
Mi minden formában szeretjük a hagymát, ami nem utolsó ha azt vesszük hogy a hagymának van baktérium ölő hatása is, és mivel én tegnap valami levesre vágytan így eszembe jutott hogy nagyon rég csináltam ilyet, csak azt sajnálom, hogy nem kaptam hozzá semmilyen bucit pedig abban az igazi a tálalása... na de talán majd legközelebb az is lesz :)


A recept pedig nagyon egyszerű:
Hozzávalók: 30 dkg hagyma
                      4 dkg vaj
                      6 dl húsleves (lehet kockából is)
                      1 dl tejszín
                      1 dl száraz fehérbor
                      őrölt bors, szerecsendió, só
Tálaláshoz: Rozscipó esetleg reszelt sajt.

A hagymát felkarikázzuk, a vajon aranybarnára sütjük. Ha már jó öntsük fel a levessel és ízlés szerint fűszerezzük. 8-10 percig főzzük, majd beleöntjük a bort és felforraljuk. Tűzről levéve 
belecsurgatjuk a tejszín jól elkeverjük és már tálalhatjuk is.
jó étvágyat hozzá :)


                          A grízes tészta pedig kedvesem nagy kedvence, meg szerintem az emberek többsége nagyon szereti, bár a mai baracklekváromba akadt egy barackmag is, ami bizonyítja ez a lekvár látott már barackmagot :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése