2012. október 15., hétfő

Csirkemell gyümölccsel párolva avagy kompótos hús

Ezt a hamit még akkor találtam ki amikor fogyókúráztunk, és nem ettünk kenyeret,
krumplit, tésztát és rizst csak zöldséget gyümölcsöt, tojást, húst és tejterméket.
Mert ha lehet húst zöldséggel összesütni miért ne lehetne gyümölccsel is?!:)
Bár gondolom neves szakácsok előkelőbb nevet is tudtak volna neki adni,
de úgy gondolom nem a név a lényeg.
Szóval ez egy teljesen egyszerűen elkészíthető étel és gyorsan is megvan.
Kis szezámolajon csipet sóval megpirítjuk a kockára vágott csirkemellet,majd
hozzáadjuk az idény szerinti gyümölcsöket (nálunk most szilva,barack, alma,
szőlő, körte volt) amit előtte kockára vágtunk.Megszórjuk őrölt szegfűszeggel,
és fahéjjal némi citromlével meglocsoljuk és amikor már levet eresztett, pár kanál
mézzel ízesítjük, majd pár percig rotyogtatjuk és már kész is tálalható.
Aki szereti a pikáns ízvilágot annak érdemes kipróbálni.
Jó étvágyat!:) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése