2015. március 28., szombat

Kevert túrós, nálunk almával készült

A napokban a neten keringett ez a recept, sok ismerősöm megosztotta, 
elolvasva nekem is megtetszett így kipróbáltuk ma, miután Ricsi
felébredt a délutáni alvásból, közösen nekifogtunk a süti gyártásnak,
ami együtt mindig jó móka.
Mivel nem volt itthon túró így az almás változatot készítettük el.
Érdemes kipróbálni, hamar megvan és nagyon finom.

KAVART TÚRÓS RECEPT:

Túró helyett reszelt almával is el lehet készíteni (Kavart almás). Egyszerű és gyors, nagyon finom süti!


A tésztához: 
-35 dkg cukor 
-4 tojás 
-25 dkg margarin
-1 csomag vaníliás cukor 
-45 dkg liszt 
-1 csomag sütőpor 
-2 dl tej
A töltelékhez: 
-50 dkg finom túró 
-1 citrom reszelt héja 
-1 csomag vaníliás cukor 
-ízlés szerint porcukor 
 


A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 150°C) készre sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
(én egy kicsit nagyobb tepsiben sütöttem27x37cm és nem porcukroztuk sütés után)

Nagyon finom, jó étvágyat kívánok!











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése