2015. január 30., péntek

Tejfölös borsós csirkeragú

Ezt a receptet nem rég találtam a neten, sajnos a sok keringő recept miatt,
nem emlékszem hogy hol leltem rá...(aznap többet is lementettem)
Hozzávalók:
- 70 dkg csontozott csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 40 dkg zöldborsó
- 2 ek liszt
- 1 dl főzőtejszín
- 3 ek tejföl
- 1 tk tárkony
- só, bors

A felszeletelt csirkét kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd kiszedjük egy
tányérra.A zúzott fokhagymát megpirítjuk, majd belekeverjük a lisztet,
1 perc folyamatos keverés után hozzáadjuk a tejszínt és csomómentesre 
keverjük. Beletesszük a húst, fűszerezzük, hozzáöntünk még kb. 0,5 dl 
vizet és beletesszük a zöldborsót és megfőzzük. Amikor kész hozzáadjuk
a tejfölt. Burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Mi barna rizzsel ettük, és nagyon finom kis hami szerintem érdemes volt
kipróbálni, hisz sosem árt új variációkat felfedezni.
Jó étvágyat hozzá! :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése